#8till5Halsa

Hur mår din arbetsplats?


Vi vet att hållbar hälsa är en viktig faktor i arbetslivet, ändå är det en stor utmaning. Hälsosamma arbetsplatser är ett vinnande koncept - företag som mår bra är företag som går bra. En av de stora utmaningarna just nu är de skenande ohälsotalen. Kostnaderna för ohälsan är enorm - både för samhället, individen och organisationen. Friskare arbetsplatser skulle öka lönsamheten, främja samhällsekonomin och göra oss till lyckligare individer. Det är dags att vi börjar räkna på hälsa som på andra investeringar. Gör din organisation rätt friskvårdssatsningar?


Konferensen Hälsa för resultat bjuder på utmanande seminarier som lyfter och diskuterar vikten av välmående personal och fysisk aktivitet på arbetsplatsen. 

 

Konferensen är givande för HR-chefer, hälsoinspiratörer, hälsointresserade och VD:s som ser nyttan med ett aktivt hälsoarbete eller är medveten om problem som kan uppstå om personalens välmående inte prioriteras.

 

Medverkande

Talarprogrammet uppdateras löpande och fullständigt program för dagen kommer inom kort. 

Kristina Ström-Olsson, Välfärdsanalytiker och hälsostrateg, Länsförsäkringar Kristinas expertområde är socialförsäkring och hälso- och sjukvård. Kristina har lång erfarenhet som prognosmakare, gruppledare och senior analytiker på myndighet, regering, riksdag och branschorganisation med fokus på allt från statens finanser, socialförsäkring och arbetsmarknad till hälso- och sjukvård och hållbarhetsfrågor. Kristina har ett brinnande intresse för frågor som främjar hälsa och ett hållbart arbetsliv.

Kristina Ström-Olsson, Välfärdsanalytiker och hälsostrateg, Länsförsäkringar

Kristinas expertområde är socialförsäkring och hälso- och sjukvård. Kristina har lång erfarenhet som prognosmakare, gruppledare och senior analytiker på myndighet, regering, riksdag och branschorganisation med fokus på allt från statens finanser, socialförsäkring och arbetsmarknad till hälso- och sjukvård och hållbarhetsfrågor. Kristina har ett brinnande intresse för frågor som främjar hälsa och ett hållbart arbetsliv.

Joachim Samuelsson, Styrelseordförande, Crunchfish Serieentreprenören och första vinnaren av utmärkelsen Skånes mest företagsamma människa är väl medveten om arbetet som krävs för att starta, driva och utveckla framgångsrika företag som telekomföretaget ComOpt, dentalföretaget Biomain och nu arbetande styrelseordförande i börsnoterade Crunchfish. Hans framgångsrecept bygger dock på att vara lika noga med återhämtningstid som med arbetstid för att långsiktigt kunna presentera på topp.   

Joachim Samuelsson, Styrelseordförande, Crunchfish

Serieentreprenören och första vinnaren av utmärkelsen Skånes mest företagsamma människa är väl medveten om arbetet som krävs för att starta, driva och utveckla framgångsrika företag som telekomföretaget ComOpt, dentalföretaget Biomain och nu arbetande styrelseordförande i börsnoterade Crunchfish. Hans framgångsrecept bygger dock på att vara lika noga med återhämtningstid som med arbetstid för att långsiktigt kunna presentera på topp. 
 

Kristina Paltén, Äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare Kristina är den första kvinnan att springa ensam genom Iran, en sträcka på 1 840 kilometer. Hon har tidigare sprungit den 3 262 kilometer långa sträckan Turkiet-Finland och därefter paddlat 493 kilometer hem till Stockholm. På meritlistan finns även ett världsrekord då Kristina sprang 322,93 kilometer på 48 timmar, svenskt rekord i 6dagarslöpning och bestigning av Aconcagua. Kristina är civilingenjör i materialfysik och har 18 års erfarenhet som chef och projektledare.

Kristina Paltén, Äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare

Kristina är den första kvinnan att springa ensam genom Iran, en sträcka på 1 840 kilometer. Hon har tidigare sprungit den 3 262 kilometer långa sträckan Turkiet-Finland och därefter paddlat 493 kilometer hem till Stockholm. På meritlistan finns även ett världsrekord då Kristina sprang 322,93 kilometer på 48 timmar, svenskt rekord i 6dagarslöpning och bestigning av Aconcagua. Kristina är civilingenjör i materialfysik och har 18 års erfarenhet som chef och projektledare.

 

Partners

 
 
Actimate, actimate.se Actimate är en aktivitetsutmaning mellan företag med fokus att uppmuntra till mer fysisk aktivitet på jobbet. Nyckeln till bättre vanor är små steg varje dag. Actimate gör det roligt, utmanande och spännande. Ta hem titeln Health Business of the Year tillsammans med dina kollegor!


Actimate, actimate.se

Actimate är en aktivitetsutmaning mellan företag med fokus att uppmuntra till mer fysisk aktivitet på jobbet. Nyckeln till bättre vanor är små steg varje dag. Actimate gör det roligt, utmanande och spännande. Ta hem titeln Health Business of the Year tillsammans med dina kollegor!

 
 
 
Länsförsäkringar, lansforsakringar.se/halsa Människor är generellt bättre på att försäkra sina ägodelar än på att försäkra sig själva och sina familjer. Man är också bättre på att tänka skadeförebyggande när det gäller saker än hälsa. Vi vill hjälpa våra kunder med ett försäkringsskydd som skapar trygghet i oförutsedda situationer, oavsett om det gäller saker eller människor.

Länsförsäkringar, lansforsakringar.se/halsa

Människor är generellt bättre på att försäkra sina ägodelar än på att försäkra sig själva och sina familjer. Man är också bättre på att tänka skadeförebyggande när det gäller saker än hälsa. Vi vill hjälpa våra kunder med ett försäkringsskydd som skapar trygghet i oförutsedda situationer, oavsett om det gäller saker eller människor.

 

 

 

Vill ditt företag bli partner till konferensen? Läs mer här.

Hitta till konferensen

Börshuset (hemsida), Skeppsbron 2, 211 20 Malmö

Tåg, buss eller flyg? Ta tåget till Malmö C. Börshuset ligger precis intill centralen. Från Köpenhamns Flygplats kan du ta Öresundståget direkt, och från Malmö Sturup Flygplats går flygbussar.

De flesta stads- och regionbussar stannar vid Malmö C.  Planera din resa på Skånetrafikens hemsida

Kör du bil? Det finns flera garage och p-hus i området, exempelvis p-huset Bagers plats med infart från Nordenskiöldsgatan. 

börshuset.jpg
 
 
 

Välkommen att kontakta mig om du har några frågor!

Liza Nydén, projektledare
liza.nyden@hdsydsvenskan.se
073-315 35 20