#8till5Halsa

Hur mår din arbetsplats?


Vi vet att hållbar hälsa är en viktig faktor i arbetslivet, ändå är det en stor utmaning. Hälsosamma arbetsplatser är ett vinnande koncept - företag som mår bra är företag som går bra. En av de stora utmaningarna just nu är de skenande ohälsotalen. Kostnaderna för ohälsan är enorm - både för samhället, individen och organisationen. Friskare arbetsplatser skulle öka lönsamheten, främja samhällsekonomin och göra oss till lyckligare individer. Det är dags att vi börjar räkna på hälsa som på andra investeringar. Gör din organisation rätt friskvårdssatsningar?


Konferensen Hälsa för resultat bjuder på utmanande seminarier som lyfter och diskuterar vikten av välmående personal och fysisk aktivitet på arbetsplatsen. 

 

Konferensen är givande för dig som är HR-chef eller VD, men även för leverantörer av friskvård och andra aktörer för hälsa och välmående i näringslivet. Målet är att skapa en mötesplats för de som jobbar med aktivt hälsoarbete och är medvetna om problem som kan uppstå om personalens välmående inte prioriteras.

 

Talare på scen


Håll markören över bilderna för att läsa om respektive talare.

Linus Jonkman, HR-chef, Prisjakt Linus var en av kandidaterna till Årets HR-profil i Skåne 2017. Linus övergripande mål är att skapa en organisation där människor mår bra och får utrymme att vara sig själva. Han är inte rädd för att testa nya vägar i sitt HR-arbete och har bland annat skrivit flera böcker om ämnet. Linus har även fått mycket uppmärksamhet efter att ha skrivit flera humoristiska och prestigelösa platsannonser.

Linus Jonkman, HR-chef, Prisjakt

Linus var en av kandidaterna till Årets HR-profil i Skåne 2017. Linus övergripande mål är att skapa en organisation där människor mår bra och får utrymme att vara sig själva. Han är inte rädd för att testa nya vägar i sitt HR-arbete och har bland annat skrivit flera böcker om ämnet. Linus har även fått mycket uppmärksamhet efter att ha skrivit flera humoristiska och prestigelösa platsannonser.

Kristina Paltén, Äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare Kristina är den första kvinnan att springa ensam genom Iran, en sträcka på 1 840 kilometer. Hon har tidigare sprungit den 3 262 kilometer långa sträckan Turkiet-Finland och därefter paddlat 493 kilometer hem till Stockholm. På meritlistan finns även ett världsrekord då Kristina sprang 322,93 kilometer på 48 timmar, svenskt rekord i 6dagarslöpning och bestigning av Aconcagua. Kristina är civilingenjör i materialfysik och har 18 års erfarenhet som chef och projektledare.

Kristina Paltén, Äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare

Kristina är den första kvinnan att springa ensam genom Iran, en sträcka på 1 840 kilometer. Hon har tidigare sprungit den 3 262 kilometer långa sträckan Turkiet-Finland och därefter paddlat 493 kilometer hem till Stockholm. På meritlistan finns även ett världsrekord då Kristina sprang 322,93 kilometer på 48 timmar, svenskt rekord i 6dagarslöpning och bestigning av Aconcagua. Kristina är civilingenjör i materialfysik och har 18 års erfarenhet som chef och projektledare.

Joachim Samuelsson, Styrelseordförande, Crunchfish Serieentreprenören och första vinnaren av utmärkelsen Skånes mest företagsamma människa är väl medveten om arbetet som krävs för att starta, driva och utveckla framgångsrika företag som telekomföretaget ComOpt, dentalföretaget Biomain och nu arbetande styrelseordförande i börsnoterade Crunchfish. Hans framgångsrecept bygger dock på att vara lika noga med återhämtningstid som med arbetstid för att långsiktigt kunna presentera på topp.   

Joachim Samuelsson, Styrelseordförande, Crunchfish

Serieentreprenören och första vinnaren av utmärkelsen Skånes mest företagsamma människa är väl medveten om arbetet som krävs för att starta, driva och utveckla framgångsrika företag som telekomföretaget ComOpt, dentalföretaget Biomain och nu arbetande styrelseordförande i börsnoterade Crunchfish. Hans framgångsrecept bygger dock på att vara lika noga med återhämtningstid som med arbetstid för att långsiktigt kunna presentera på topp. 
 

Kristina Ström Olsson, Välfärdsanalytiker och hälsostrateg, Länsförsäkringar Kristinas expertområde är socialförsäkring och hälso- och sjukvård. Kristina har lång erfarenhet som prognosmakare, gruppledare och senior analytiker på myndighet, regering, riksdag och branschorganisation med fokus på allt från statens finanser, socialförsäkring och arbetsmarknad till hälso- och sjukvård och hållbarhetsfrågor. Kristina har ett brinnande intresse för frågor som främjar hälsa och ett hållbart arbetsliv.

Kristina Ström Olsson, Välfärdsanalytiker och hälsostrateg, Länsförsäkringar

Kristinas expertområde är socialförsäkring och hälso- och sjukvård. Kristina har lång erfarenhet som prognosmakare, gruppledare och senior analytiker på myndighet, regering, riksdag och branschorganisation med fokus på allt från statens finanser, socialförsäkring och arbetsmarknad till hälso- och sjukvård och hållbarhetsfrågor. Kristina har ett brinnande intresse för frågor som främjar hälsa och ett hållbart arbetsliv.

Kennet "Nille" Nilsson, Webbutvecklare, Sting Reklambyrå Nille har genomfört en rekordsnabb viktnedgång på nästan 60 kilo. Han har gått från överviktig latmask till ambitiös långdistanslöpare. Han lever med panikångest och har gjort det i stort sett hela livet - han trotsade alla hinder för ett hälsosamt liv. Nille vill inspirera och motivera andra till att ta livsavgörande beslut, vad det än må vara. Han vill även bevisa att ingenting är omöjligt, var du än börjar eller kommer ifrån. Nille vet vad som krävs för att lyckas.

Kennet "Nille" Nilsson, Webbutvecklare, Sting Reklambyrå

Nille har genomfört en rekordsnabb viktnedgång på nästan 60 kilo. Han har gått från överviktig latmask till ambitiös långdistanslöpare. Han lever med panikångest och har gjort det i stort sett hela livet - han trotsade alla hinder för ett hälsosamt liv. Nille vill inspirera och motivera andra till att ta livsavgörande beslut, vad det än må vara. Han vill även bevisa att ingenting är omöjligt, var du än börjar eller kommer ifrån. Nille vet vad som krävs för att lyckas.

Isabel Holm, HR-generalist, Tactel Isabel har ett stort intresse för hälsa och välmående kopplat till prestation. Isabel ansvarar för att stötta chefer och medarbetare i frågor inom bl.a arbetsmiljö, friskvård, rekrytering och arbetsrätt, samt är delaktig i förändringsarbete inom företaget. Tillsammans med en kollega står Isabel bakom företagets nya friskvårdssatsning, där en viktig pusselbit har varit att utgå från att alla människor är unika med individuella behov. Resultatet är en helt ny friskvårdspolicy och kultur för Tactel med fokus på ökad valfrihet.  

Isabel Holm, HR-generalist, Tactel

Isabel har ett stort intresse för hälsa och välmående kopplat till prestation. Isabel ansvarar för att stötta chefer och medarbetare i frågor inom bl.a arbetsmiljö, friskvård, rekrytering och arbetsrätt, samt är delaktig i förändringsarbete inom företaget. Tillsammans med en kollega står Isabel bakom företagets nya friskvårdssatsning, där en viktig pusselbit har varit att utgå från att alla människor är unika med individuella behov. Resultatet är en helt ny friskvårdspolicy och kultur för Tactel med fokus på ökad valfrihet.  

 
Gabriella Svensson, HR Business Partner, Cloetta

Gabriella Svensson, HR Business Partner, Cloetta

Mats Nilsson Konferensens moderator. 

Mats Nilsson

Konferensens moderator. 

 
 

Huvudpartners

 
 
Actimate, actimate.se Actimate är en aktivitetsutmaning mellan företag med fokus att uppmuntra till mer fysisk aktivitet på jobbet. Nyckeln till bättre vanor är små steg varje dag. Actimate gör det roligt, utmanande och spännande. Ta hem titeln Health Business of the Year tillsammans med dina kollegor!


Actimate, actimate.se

Actimate är en aktivitetsutmaning mellan företag med fokus att uppmuntra till mer fysisk aktivitet på jobbet. Nyckeln till bättre vanor är små steg varje dag. Actimate gör det roligt, utmanande och spännande. Ta hem titeln Health Business of the Year tillsammans med dina kollegor!

 
 
 
Länsförsäkringar, lansforsakringar.se/halsa Människor är generellt bättre på att försäkra sina ägodelar än på att försäkra sig själva och sina familjer. Man är också bättre på att tänka skadeförebyggande när det gäller saker än hälsa. Vi vill hjälpa våra kunder med ett försäkringsskydd som skapar trygghet i oförutsedda situationer, oavsett om det gäller saker eller människor.

Länsförsäkringar, lansforsakringar.se/halsa

Människor är generellt bättre på att försäkra sina ägodelar än på att försäkra sig själva och sina familjer. Man är också bättre på att tänka skadeförebyggande när det gäller saker än hälsa. Vi vill hjälpa våra kunder med ett försäkringsskydd som skapar trygghet i oförutsedda situationer, oavsett om det gäller saker eller människor.

 
 

Partners

 
Castellum, castellum.se

Castellum, castellum.se

Fysiotest, fysiotest.se

Fysiotest, fysiotest.se

 
 
 
Happy Green, happygreen.se

Happy Green, happygreen.se

Systrar i bergen, systraribergen.se

Systrar i bergen, systraribergen.se

 
 
DuSolid, dusolid.se

DuSolid, dusolid.se

  Min Friskvård, minfriskvard.se

 

Min Friskvård, minfriskvard.se

Lisa Kaptein Kvist, lisakapteinkvist.se

Lisa Kaptein Kvist, lisakapteinkvist.se

 

 

Vill ditt företag bli partner till konferensen? Läs mer här.

Hitta till konferensen

Börshuset (hemsida), Skeppsbron 2, 211 20 Malmö

Tåg, buss eller flyg? Ta tåget till Malmö C. Börshuset ligger precis intill centralen. Från Köpenhamns Flygplats kan du ta Öresundståget direkt, och från Malmö Sturup Flygplats går flygbussar.

De flesta stads- och regionbussar stannar vid Malmö C.  Planera din resa på Skånetrafikens hemsida

Kör du bil? Det finns flera garage och p-hus i området, exempelvis p-huset Bagers plats med infart från Nordenskiöldsgatan. 

börshuset.jpg
 
 
 

Välkommen att kontakta mig om du har några frågor!

Liza Nydén, projektledare
liza.nyden@hdsydsvenskan.se
073-315 35 20