Ikon-8till5-HealthTech-fixed-2.png
 
 

Så bygger vi morgondagens e-hälsa


HealthTech 2018 är konferensen som för samman vårdgivare med innovatörer och teknikbolag. Konferensen handlar om hur vården kan förbättras med nya digitala möjligheter.

Några frågor vi tar upp under dagen:
- Så övervinner vi hinder inom regelverk och kultur
- Designa vårdtjänster ur patientens perspektiv
- Blockchains och AI för nästa generations vårdtjänster
- Digital innovation i demensvård

Här kan du läsa dagens program. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev längre ner på sidan så håller vi dig uppdaterad allt eftersom fler talare och programpunkter blir klara. 

Konferensen är flyttad från den 17 april till den 18 september. Varmt välkommen till Medicon Village den 18 september 2018!

 

 
 

Talare

Klicka på bilderna för att läsa om respektive talare. Programmet uppdateras löpande.

 Charlotta Tönsgård, Medgrundare och VD, Engaging Care  Charlotta är ingenjör, ekonom och nyfrälst sjukvårdsevangelist. Hon har rört sig genom stora och små bolag, alltid i teknikens framkant. Hon började sin resa med fyra år i Sydkorea med TAT och var nu senast VD för Min Doktor, en startup som på kort tid blev Sveriges största vårdcentral. Nu är hon i uppstart på ett nytt bolag. Förutom att arbeta på egna idéer så brinner hon för att stötta andra entreprenörer på deras resa.

Charlotta Tönsgård, Medgrundare och VD, Engaging Care

Charlotta är ingenjör, ekonom och nyfrälst sjukvårdsevangelist. Hon har rört sig genom stora och små bolag, alltid i teknikens framkant. Hon började sin resa med fyra år i Sydkorea med TAT och var nu senast VD för Min Doktor, en startup som på kort tid blev Sveriges största vårdcentral. Nu är hon i uppstart på ett nytt bolag. Förutom att arbeta på egna idéer så brinner hon för att stötta andra entreprenörer på deras resa.

 Sofie Gillstedt, Service Designer, Transformator Design  Sofie har under flera år arbetat som Service designer och kommer närmast från uppstarten av Experiolab i Västernorrland. Med utbildning från konstskolor och HDK i Göteborg har Sofie även frilansat som designer. Hennes drivkraft bottnar i att hjälpa människor med design som verktyg.

Sofie Gillstedt, Service Designer, Transformator Design

Sofie har under flera år arbetat som Service designer och kommer närmast från uppstarten av Experiolab i Västernorrland. Med utbildning från konstskolor och HDK i Göteborg har Sofie även frilansat som designer. Hennes drivkraft bottnar i att hjälpa människor med design som verktyg.

 Josef Murad, VD, Byon8  Josef arbetare som läkare en gång i tiden men driver numera bolaget Byon8. Bolaget utvecklar just nu AITOPYA - en artificiell intelligens inom sjukvård för att rationalisera tid och bidra till en ökad patientsäkerhet. Målet och visionen med Byon8s digitala lösningar är att de inte endast ska vara anpassad för de industrialiserade västländerna utan även bidra till en bättre sjukvård i utvecklingsländer. Bolagets motto - Sjukvård är en rättighet, inte ett privilegium.

Josef Murad, VD, Byon8

Josef arbetare som läkare en gång i tiden men driver numera bolaget Byon8. Bolaget utvecklar just nu AITOPYA - en artificiell intelligens inom sjukvård för att rationalisera tid och bidra till en ökad patientsäkerhet. Målet och visionen med Byon8s digitala lösningar är att de inte endast ska vara anpassad för de industrialiserade västländerna utan även bidra till en bättre sjukvård i utvecklingsländer. Bolagets motto - Sjukvård är en rättighet, inte ett privilegium.

 Dolores Öhman,  Miljöpartistiskt regionråd, Region Skåne  Dolores är miljöpartistiskt regionråd med ansvar för e-hälsofrågorna i Region Skåne. Dolores har en bakgrund som jurist och är även utbildad i miljömanagement och har tidigare arbetat med verksamhetsutveckling.

Dolores Öhman, Miljöpartistiskt regionråd, Region Skåne

Dolores är miljöpartistiskt regionråd med ansvar för e-hälsofrågorna i Region Skåne. Dolores har en bakgrund som jurist och är även utbildad i miljömanagement och har tidigare arbetat med verksamhetsutveckling.

 Frida Beijer, Utvecklingsstrateg, Perstorps kommun  Frida är projektledare för testbädd DIDEC (Digital Innovation for Dementia Care), med övergripande ansvar för juridiska aspekter och externa relationer.

Frida Beijer, Utvecklingsstrateg, Perstorps kommun

Frida är projektledare för testbädd DIDEC (Digital Innovation for Dementia Care), med övergripande ansvar för juridiska aspekter och externa relationer.

 Victor Vilsmyr, Delprojektledare DIDEC  Victor är delprojektledare för projektet, med ansvar för processutveckling.

Victor Vilsmyr, Delprojektledare DIDEC

Victor är delprojektledare för projektet, med ansvar för processutveckling.

 
 Heidi Avellan, moderator för konferensen

Heidi Avellan, moderator för konferensen

 
 
 

Partners

 

Vill ditt företag också bli partner till konferensen? Läs mer här. 

 
 

Följ upptakten till konferensen

 
 
 
 
 

Hitta till konferensen

Medicon Village (hemsida)
Scheelevägen 2, Lund

Tåg, buss eller flyg?
Ta Öresundståg eller Pågatåg till Lund Central. Tågen går med täta avgångar från Köpenhamns Flygplats, Malmö och övriga Skåne. Från Lund C går stadsbussar till Lund Sparta eller Lund Ole Römers väg. Se på Skånetrafikens hemsida hur du reser enklast.

Kör du bil?
Parkeringsplatser finns på hela området - parkeringsavgifter betalas via app i telefon (Parkster), biljettautomat eller SMS-tjänst. Ett begränsat antal kostnadsfria besöksplatser finns i anslutning till huvudinfarten till området -  registrering görs i huvudreceptionen.

 

medicon_village_1-2.jpg
 
 
 
 
Redigerad(1) kopia.jpg

Har du frågor?

Kristina Landeström, projektledare
kristina.landestrom@hdsydsvenskan.se
076-545 62 65