De medverkar på scen på HealthTech 2017

Tillbaka till startsidan om HealthTech | Se programmet för dagen

 

  Observera att sidan avser konferensen 2017. För info om HealthTech 2018, läs mer här.

  Patrik sundström

  Patrik Sundström är programansvarig för e-hälsa på Sveriges kommuner och landsting, SKL.

   


  Dolores Öhman (MP)

  Dolores Öhman är miljöpartistiskt regionråd med ansvar för e-hälsofrågorna i Region Skåne. Dolores har en bakgrund som jurist och är även utbildad i miljömanagement och har tidigare arbetat med verksamhetsutveckling


  ht_matsekstrand1200.jpg

  Mats Ekstrand

  Mats Ekstrand är Region Skånes nya digitaliserings- och it-direktör. Hans uppdrag är att leda utvecklingen mot en mer sammanhållen digital miljö för anställda och patienter samt utveckla e-hälsoområdet. Han har en bakgrund som vd för Mobile Heights, den skånska klusterorganisationen för mobil kommunikation, och har även arbetat inom Ericssonsfären i 20 år, bland annat i Silicon Valley där han under fem år etablerade och byggde upp Sony Ericssons forsknings- och utvecklingskontor.


  Carina Nordkvist Falk

  Region Skånes tidigare chef för strategisk e-hälsa tröttnade på offentlig sektor och blev vd för det privata vårdbolaget Vård i Norden AB. Redan första kvartalet såg hon till att ta fram nya lösningar som med hjälp av modern teknologi hjälper kroniskt sjuka på ett nytt sätt, med appar, nytänkande och mod kommer hon att förändra vården från sin nya plattform.


  Anders Christensson

  Överläkare på Skånes universitetssjukhus. Specialist i njurmedicin och internmedicin samt har 25 års klinisk erfarenhet inom dialysvård vid Skånes universitetssjukhus. Docent i njurmedicin vid Lunds universitet. Forskning kring njurfunktion och sambandet mellan hjärt- och njursjukdomar.


  Kristina Olsson

  Kvalitetschef i Vård- och omsorgsförvaltningen, Helsingborgs stad. Leder förvaltningens arbete med kvalitet, it och digitalisering, logistik och innovationer. Har lång erfarenhet av ledarskap inom omsorg och vård. Har arbetat inom såväl offentlig verksamhet som inom privat verksamhet.


  Marcus PEllinen

  Projektledare på Vård- och omsorgsförvaltningen, Helsingborgs stad. Arbetar med att utveckla vård och omsorg inom Helsingborgs stad. Har ansvar för testmiljöarbetet och att skapa förutsättningar för ökat kvarboende för helsingborgarna. Arbetar mycket med att skapa nätverksrelationer och utvecklingsstruktur. Är utbildad inom innovationsprocesser och företagsekonomi.


  Andreas Lindblom

  Andreas Lindblom är vd på Sciety som verkar för att innovationer och bolag inom hälsa och medicin blir framgångsrika. Sciety erbjuder investeringsmöjligheter i utvalda tillväxtbolag som gör skillnad. Andreas har en bakgrund inom både finans och life science och har bland annat grundat en aktiemäklarfirma samt varit med och grundat Simulatorcentrum på Karolinska Universitetssjukhuset.


  Niclas Clausenborg

  Niclas arbetar som strateg med inriktning på digitalisering på Kommunförbundet Skåne sedan fem år. Dessförinnan har han arbetat med IT-strategi och digitalisering i kommunal verksamhet i drygt 10 år.


  ht_mariannelarsson1200h.jpg

  Marianne Larsson

  Marianne Larsson är innovationschef på Innovation Skåne, affärsrådgivare och projektledare för Nordic Connected Health Star Track. Innan hon kom till Innovation Skåne arbetade hon 15 år med internationell affärsutveckling på Tetra Pak och Alfa Laval och nio år som entreprenör och management konsult i olika branscher.


  Björn Smedman

  Björn Smedman är Head of Data and Analytics på Min Doktor. Björn är Head of Data & Analytics på Min Doktor. Där leder han bland annat arbetet med att utveckla medicinsk AI till stöd för läkarna som arbetar i tjänsten. Björn har en utbildningsbakgrund som teknisk fysiker och har arbetat med innovativ mjukvaruutveckling i entreprenöriell miljö de senaste 15 åren, senast som grundare och vd för Anyfi Networks. Utöver arbetet har han ett stort privat intresse för matematiken bakom AI.


  Niels Paarup-Petersen (c)

  Regionpolitiker i Region Skåne, ledamot i beredningen för e-hälsa.


  Simrishamns kommun

  Cecilia Larsson är projektansvarig för Bokebacken. Åsa Bullarbo är planerings- och utredningssekreterare. Peter Rundqvist är it-utvecklare och e-hälsosamordnare. Susanne Nilsson är medicinskt ansvarig sjuksköterska. 


  ht_torbjornhagglof1200.jpg

  Torbjörn Hägglöf

  Efter 15 år av försäljning av kemiska och bioteknologiska analysinstrument började Torbjörn Hägglöf på IBM år 2003 i en global roll som kundansvarig för ett större läkemedelsbolags R&D. Han har en stark branschkompetens inom hälso- och sjukvård samt life science. Från 2015 är han konsult i IBM Cognitive Business Solutions.


  ht_heidiavellan2_1200.jpg

  Heidi Avellan

  Politisk chefredaktör, HD-Sydsvenskan.


  Expertpanel

  Under hela dagen medverkar en expertpanel, som ger olika perspektiv på det talarna pratar om. I expertpanelen sitter:

  • Carina Nordqvist Falk, vd på Modern vård och Novaklinikerna.
  • Torbjörn Hägglöf, erfaren expert inom kogintiva lösningar på IBM.
  • Marianne Larsson, innovationschef på Innovation Skåne.
  • Anna Werntoft, vd på Stratiteq.