Programmet för FoodTech

Torsdag 8 februari 2018 - STUDIO - Malmö

Tillbaka till förstasidan


08.30 - 09.00

Registrering, kaffe och frukost


09.00 - 10.25

Karin.jpg

Inledning

Moderator Karin Liliedahl hälsar välkommen och berättar om dagen.
 


 

Johan Jörgensen.jpg

FoodTech - feed the people of tomorrow

Johan Jörgensen, grundare av Sweden FoodTech

Ett nytt tech och innovativt livsmedelssystem representerar en möjlighet till flera miljarder för Sverige med ökad BNP och skapandet av nya arbetstillfällen. Johan kommer även presentera behovet och arbetet med en nationell strategi för FoodTech.

 

Ingela Wickbom Bois.jpg

Unlocking the potential of regenerative, circular
food systems

Ingela Wickman Bois, Strateg inom hållbar affärsutveckling

Mer information kommer. 


 

foodtech panel.jpg

Smart mat och FoodTech

Dolores Öhman, Miljöpartistiskt regionråd, Region Skåne
Jan Ehrensvärd, Ägare Tosterups gård
Hannes van Lunteren, Ansvarig KrinovaMAT

Ett samtal om den regionala livsmedelsstrategin Smart mat
och FoodTech.

 


10.25 - 10.45

Paus


10.45 - 12.15

Hannes van Lunteren.jpg

Innovation för livsmedelsindustrin

Hannes van Lunteren, Ansvarig KrinovaMAT

En presentation av Food Hackathon by Krinova.
 


 

Johan Jörgensen.jpg

Nationell strategi Foodtech

Johan Jörgensen tillsammans med Boston Consulting Group 

Workshop inför arbetet med en nationell strategi inom Foodtech.


12.15 - 13.15

Lunch


13.15 - 14.45

Catarina Englund liten.jpg

Framtidens mat för hållbarhet och hälsa

Catarina Englund, Sustainability Innovation Manager, IKEA-koncernen

Mer information kommer. 


 

Christina Zoric Persson.jpg

Urban farming i Helsingborg

Christina Zoric Persson, Strateg, Helsingborgs stad

År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Inriktningen innebär att Helsingborg stad gärna stödjer innovation, hållbar utveckling och entreprenörskap. Odlande stadsbasarer är ett sådant pilotprojekt och det stöds av Vinnova, Stockholms och Helsingborg städer, tillsammans med flera olika större och mindre företag. Projektet går ut på att testa om det går att utveckla matbasarer, som säljer lokalt producerad inomhusodlad mat. Genom samarbetet kan nya företag och arbetstillfällen växa fram, liksom nya sätt att använda gamla industrilokaler. Det finns en testbädd i Stockholm och en på Oxhallen i Helsingborg.


 

Harrie R Stor kopia.jpg

Containerodling - en farm i en box

Harrie Rademaekers, VD, FutuFarm AB

Odla hållbart och storskaligt var som helst och när som helst med 90% mindre vatten än vid traditionell odling - det låter kanske för bra för att vara sant, men framtiden är här redan. Tekniken gör det möjligt för vem som helst att bli en odlare utan någon längre yrkeserfarenhet inom området.



Panelsamtal


14.45 - 15.00

Paus


15.00 - 16.15

Mimmi_Hedelin_web.jpg

Ett samtal om att investera i FoodTech - utmaningar och möjligheter

Mimmi Hedelin, Investment Manager, Industrifonden

 

 

Louise-Konig-001.jpg

Hur kan foodtech accelerera den goda maten och bidra till FNs 17 mål - det är bråttom och går för långsamt

Louise König, Hållbarhetschef, Coop Sverige AB

Mer information kommer. 


16.15 - 17.00

Avsluta dagen med att nätverkande med dina branschkollegor!