Programmet för FoodTech

Torsdag 8 februari 2018 - STUDIO - Malmö

Tillbaka till förstasidan


08.30 - 09.00

Registrering, kaffe och frukost


09.00 - 10.25

Karin.jpg

Inledning

Moderator Karin Liliedahl hälsar välkommen och berättar om dagen.
 


 

Johan Jörgensen.jpg

FoodTech - feed the people of tomorrow

Johan Jörgensen, grundare av Sweden FoodTech

Ett nytt tech och innovativt livsmedelssystem representerar en möjlighet till flera miljarder för Sverige med ökad BNP och skapandet av nya arbetstillfällen. Johan kommer även presentera behovet och arbetet med en nationell strategi för FoodTech.

 

Ingela Wickbom Bois.jpg

Unlocking the potential of regenerative, circular
food systems

Ingela Wickman Bois, Strateg inom hållbar affärsutveckling

Initiativ till forskning och utveckling ökar för att möta en alltmer ohållbar matproduktion i spåren av urbanisering, klimatförändringar och komplexa, globala leverantörskedjor. Hur kan vi bedriva matproduktion genom smarta synergier? Kan cirkulära flöden, systemtänk i kombination med tekniska innovationer och digitala plattformar skapa långsiktig disruptiv förändring av produktion och distribution?

 

foodtech panel.jpg

Smart mat och FoodTech

Dolores Öhman, Miljöpartistiskt regionråd, Region Skåne
Jan Ehrensvärd, Ägare Tosterups gård
Hannes van Lunteren, Ansvarig KrinovaMAT

Ett samtal om den regionala livsmedelsstrategin Smart mat
och FoodTech.

 


10.25 - 10.45

Paus


10.45 - 12.15

hannes hanway.jpg

Innovation för livsmedelsindustrin

Hannes van Lunteren, Ansvarig KrinovaMat
Hanaway Tran, en av vinnarna på Food Hackathon 2017

Food Hackathon by Krinova presenteras av Hannes van Lunteren, ansvarig KrinovaMat. Hanway Tran presenterar sin resa från förra årets Food Hackathon by Krinova - då var Hanway Tran och hans team på Survey Party en av vinnarna.


 

Johan Jörgensen.jpg

Nationell strategi Foodtech

Johan Jörgensen tillsammans med Boston Consulting Group 

Workshop inför arbetet med en nationell strategi inom Foodtech.

 


12.15 - 13.15

Lunch


13.15 - 14.45

Catarina Englund liten.jpg

Framtidens mat för hållbarhet och hälsa

Catarina Englund, Sustainability Innovation Manager, IKEA-koncernen

Läs en intervju med Catarina här. 


 

Christina Zoric Persson.jpg

Urban farming i Helsingborg

Christina Zoric Persson, Strateg, Helsingborgs stad

År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Inriktningen innebär att Helsingborg stad gärna stödjer innovation, hållbar utveckling och entreprenörskap. Odlande stadsbasarer är ett sådant pilotprojekt och det stöds av Vinnova, Stockholms och Helsingborg städer, tillsammans med flera olika större och mindre företag. Projektet går ut på att testa om det går att utveckla matbasarer, som säljer lokalt producerad inomhusodlad mat. Genom samarbetet kan nya företag och arbetstillfällen växa fram, liksom nya sätt att använda gamla industrilokaler. Det finns en testbädd i Stockholm och en på Oxhallen i Helsingborg.

Läs en intervju med Christina här. 
 

Harrie R Stor kopia.jpg

Containerodling - en farm i en box

Harrie Rademaekers, VD, FutuFarm AB

Odla hållbart och storskaligt var som helst och när som helst med 90% mindre vatten än vid traditionell odling - det låter kanske för bra för att vara sant, men framtiden är här redan. Tekniken gör det möjligt för vem som helst att bli en odlare utan någon längre yrkeserfarenhet inom området.



Panelsamtal


14.45 - 15.00

Paus


15.00 - 16.15

fredrika mimmi.jpg

Ett samtal om att investera i FoodTech - utmaningar och möjligheter

Fredrika Gullfot, Grundare och VD, Simris Alg
Mimmi Hedelin, Investment Manager, Industrifonden

 

 

Louise-Konig-001.jpg

Hur kan foodtech accelerera den goda maten och bidra till FNs 17 mål - det är bråttom och går för långsamt

Louise König, Hållbarhetschef, Coop Sverige AB
 

 

Albin Ponnert.jpg

Albin Ponnert, Grundare av Local Food Nodes


16.15 - 17.00

Avsluta dagen med att nätverkande med dina branschkollegor!